Program 2023ProgramfüzetPártolói tagság/bérlet/jegyRólunkInfóGalériaHUG 2022HUG 2021HUG 2020HUG 2019Játék
ENG

HolddalaNap: Muzsikás mese

gyerekprogram
Péntek | Július 21. | 11:15
Víz színpad

A HolddalaNap Zenekar elsősorban saját dalokat öltöztet közös zenei tudásunkból szőtt ruhába. A hazai népzene az otthona mindőnknek, a Zenekar tagjai e forrás vizein nevelkedtek. Aztán, ki-ki a maga élete, útja szerint: a régi-zenei, a balkáni, perzsa, latin-amerikai, s talán a csapatból a legtöbbünk a flamenco hangszerekkel/hangképzéssel, dallamvilággal kötöttünk mélyebb ismeretséget. A muzsikánkban így, mindőnk tudása alapoz világzenét, hiszen ma a világ zenéi is álmainkba szövődnek, a hangok ezer íze mögött ott lüktet a sokféle világ… Vágyunk arra is, hogy a muzsikánkra, mint régi ünnepeken: ha imát éneklünk is, táncra dobbanjon a szív s a láb! A csípőt, láthatatlan szálakkal mozgatja a dobok lüktetése… S a muzsika azt köszöntse, ki az atomok táncát teremtette!

A HolddalaNap Zenekar neves muzsikusokból alakult világzenei formáció. Első nagylemezük Dandala címmel 2014-ben jelent meg a Gryllus Kiadó gondozásában, és rövid időn belül számos szakmai elismerést, kiemelkedően pozitív fogadtatást tudhatott magának. A kritika az év legjobb kiadványai közé sorolta, s a 2015-ös budapesti WOMEXet megelőző Fonó Cafén már hazánkat képviselhette a zenekar!

Gyerkőckoncertjeiken  saját dalokból, versfeldolgozásokból, népek gyerekdalaiból, magyar s roma népzenei anyagból készítettek ütős, mesés válogatásokat, mese-koncerteket, s ahol csak lehet, óriásbábos, gólyalábos, maszkos tánccal fűszerezik koncertjeiket. Bejárták már a Gyerekszigettől kezdve az ezer fős nyári balatoni koncerteken át a Művészetek Palotájáig az országot, külföldi fesztiválokon is gyakran adnak gyermek s felnőtt koncerteket.

https://www.holddalanap.com/

youtube: @HolddalaNap

facebook: /holddalanap