Program 2023ProgramfüzetPártolói tagság/bérlet/jegyRólunkInfóGalériaHUG 2022HUG 2021HUG 2020HUG 2019Játék
ENG

Jóga handpan kíséretében

YogĀnanda - Eszti és Balázs
Szombat | Július 22. | 8:30
Tűz színpad
🪄

Az óránkról:
Számunkra ez a projekt szerelem a köbön. Mielőtt találkoztunk volna, külön utakon kapcsolódtunk a jóga és a zene világával, gyógyító erejüket önmagukban is megtapasztaltuk, és egy életre a szerelmeseivé váltunk. Ezzel az együttállással azonban shiva & shakti táncát kívánjuk életre hívni, ahogy a lágy handpan játék repít az ászanákon át, ezek egység-élményét szeretnénk megvalósítani. Így erre az áradó és áramló megtapasztalásra hívunk titeket, hogy hangolódjunk együtt legfinomabb rezgéseinkre a hangok, a mozdulatok és a lélegzet segítségével.

🧚‍♀️

Ahogy korábban megfogalmazódott bennem, hogy mit jelent számomra a jóga, annak egyik pontja az volt, hogy tánc. Tánc a lelkünk dallamára. És íme a HandPan-es jóga, amely során nem csak a dallamok repítenek, hanem a mozdulatok varázslata és az energiaörvényekkel való játék is megjelennek. Hangom és érintéseim lágysága segít beleolvadni ebbe az isteni aktusba, ahol a duális energiák járják bennünk csábos táncukat. Hihetetlenül hangzik, de gondoljatok csak bele, ezt jelenti jóga. Egység, egyesülés, kapcsolódás. Mik tudnak kapcsolódni és egyesülni? Hát a bennünk élő és minket körülvevő polaritások. Kiegyensúlyozódnak a kibillenések, kilengések, túláradások, és megérkezünk a finom, lágy, békés, nyugodt és elcsendesült tudatállapotba, a meditáció határára.

🧘🏻‍♀️

Eszti:
16 éves koromban estem be véletlenül egy keleti ruhás butik pincéjében az első jóga órámra, ami után egyből maradtam még kettőre, majd azonnal meg is vásároltam az egy hónapos korlátlan bérletemet. Ott akkor azonnal szerelmes lettem a jóga fizikai aspektusába, ami az első oktató képzésemig, nagyjából csak arról is szólt. 2017 őszén kezdtem el az első, 200 órás alap hatha jóga oktatói képzésemet Hong Kongban, ahol ezzel elindult egy lavina. Nemsokára, 2018 január-februárjában Indiában folytattam az 500 órás jóga terápia képzéssel. Ám ahogy nyíltak a szemeim, és tárultak ki a kapuk, azt éreztem, hogy egyre kevesebbet értek, és egyre égetőbb a vágy, hogy „megértsem a lényeget”. 2019-ben kezdtem el itthon jóga mester szakon tanulni, hittudományi főiskolán. Rengeteg érzés, eszme, vélemény futott át rajtam az évek alatt, mégis a legmeghatározóbb számomra a 2021 februárjában kezdődött utazás, ami a légzőgyakorlatok és a meditáció világába kötött be, ezért végtelenül hálás vagyok, mert a válaszok, amiket kerestem, sosem találtam meg adott rendszereken belül, mindig csak azt tudtam meg, hogy számomra mi NEM az. Eszközre és kegyelemre (akármilyen furcsán is hangzik) volt szükségem, hogy bepillantást nyerhessek önmagamba. Úgy érzem, az úton vagyok, és ennyi, amit biztosan tudok.

🛸

Balázs:
A MAG Instruments csapatában dolgozom hangszerkészítőként, mellette pedig zenéléssel foglalkozom.
Nekem a zene egy belső utazást jelent, amely során felfedezhetem lelkem mélységeit és magasságait.
Ezt az élményt szeretném veletek is megosztani.

A jógaórákon általam készített handpaneket fogtok hallani.
Az alkalmakra a változatos hangulat érdekében két különböző skálájú hangszerrel készülök nektek, melyeken az ászanákat követve felváltva, vagy éppen egyszerre fogok játszani.


instagram: /yogananda.hu

facebook: /yogananda.hu