Nadishana­ / Somos

fúziós világzene

Szombat, Augusztus 15.
http://nadishana.com/
Tűz színpad

Nadishana egy szibériai multi-instrumentális zeneszerző és sound designer, aki saját egyedi és innovatív megközelítését ún. fúziós világzenében (world fusion music) fejezi ki, amely a világ különböző zenei hagyományainak kreatív szintézise a kortárs technológiák bevonásával. A világ több mint 200 hangszerén játszik, köztük a saját készítésű hangszerein is.

Nadishana egyedi módon kifejlesztett egy játéktechnikát és digitális hangszerkesztési módszert, melyet "hang-mikrossebészet" -nek ("sound microsurgery") nevez.

Nadishana új projektje egy egyedülálló koncepciójú világzenei duó, amely szokatlan és innovatív módon vizsgálja a fém dallamos ütőhangszerek lehetőségeit, kombinálva a handpaneket a saját szerkezetű ütőshangszer-készlettel és az elektronikával. A duó koncertje egy elmerülés a handpanek lágy hangzásába, a furcsa ritmusok friss és meglepő összefüggésében. Ez a két egyedülálló, multifunkciós zenész valós időben egy teljes együttes hangzását hozza létre a színpadon, minden loop vagy visszajátszás nélkül.

Egyéb programok

→Vissza a Programra