Program 2023ProgramfüzetPártolói tagság/bérlet/jegyRólunkInfóGalériaHUG 2022HUG 2021HUG 2020HUG 2019Játék
ENG

Yin-Yang jóga - az Egyensúly

Perlmutter Brigitta

Szombat, 2022. Július 30.

Tűz szÍnpad

Yin nem létezik Yang nélkül, ahogyan Yang sem létezik Yin nélkül. Nemcsak a környezetünkben, hanem bennünk sem.  A Yin típusú jóga hosszú kitartásaival közvetlenül a rugalmatlan yin szövetekre, például az ízületekre, ínszalagokra, csontokra hatunk, a Yang típusú jógával a rugalmas yang szöveteket, főleg az izmokat és a véráramot dolgoztatjuk. Yin és Yang tökéletesen kiegészíti egymást az élet minden területén.

 A Yin-Yang jóga órákon a kiegyensúlyozott, és mindenki számára elérhető gyakorlatok során, a melegítés, a dinamikus, gördülékeny mozgások váltakoznak a nyugodt, mély, fiatalító testhelyzetekkel. A két megközelítés az aszanák során elősegíti a nap- és hold, a férfi- és női, a yang és yin energiák  kiegyensúlyozását,.


Vinyasa Flow jóga

A Vinyasa Flow egy dinamikus jógairányzat. Mint minden jógagyakorlás, a Vinyasa Flow is arra törekszik, hogy harmóniát teremtsen a test, az elme és a lélek hármas egységében. A test mozgását összehangoljuk a légzéssel és közben az elmét is ugyanerre, vagyis magára a gyakorlásra, a testre és a légzésre irányítjuk.


Mi is számomra a jóga?


A jóga egy életmód ami nagyon segít a mindennapi életben, mind szellemileg és fizikailag.

A saját megtapasztalásom szerint ha egyszer ráérzel a jóga jótékony hatásaira akkor egész életedet végigkíséri majd.A jóga számomra egy tudatos életmód ami segít, megismerni önmagam, tanít a jelenben lenni, feloldja az energiablokkokat, igen gyógyító hatású.

Gyakorlàsomban fontos hangsúlyt fektetek a légzésre és a meditációra.

Óráimon a gyakorlókat arra próbálom rávezetni ,hogy hogyan harmonizálják össze a testüket a légzéssel és a mozgással,hogy ne erőmunkával végezzék az ászana gyakorlást ,hanem a légzés irányítsa a mozgàst.

2008-óta lett életem része a jóga, majd pár év múlva kezdtem átadni tudásomat másoknak is.

Fèl évet töltöttem Indiában ahol még mélyebben tudtam kapcsolódni a jóga szellemiségével és a Vipassana meditációval s ez nagy változást hozott az életemben.Azóta is folyamatosan képzem magam és minden nap gyakorlok, méditálok s ezt a tapasztalást szeretném megosztani a gyakorlókkal.

Még több az előadóról