A HUGÖnkéntesekSajtóKapcsolat
ENG
A HUG találkozó egy csodás emberi együttlét, melynek fő célja – ahogy a betűszavakból alkotottnév is sugallja – egy nagy ölelés, körbe fonódás a handpan szerelmeseivel, a természettel és önmagunkkal.
A HUG handpan találkozót és életmód tábort a MAG Instruments (az első magyar handpan készítő műhely) csapata és a ToSoDa Projekt együttes (SzimplaLemming Program felfedezettje) rendezi meg immár harmadik alkalommal.
A találkozó időpontja idén is a koronavírus-járvány miatt került a nyár végére, és így 2021. augusztus 10-14. között öt napon át kerül megrendezésre.
Az esemény új helyszíne Pápateszér, amely a Bakony lábánál, fenyvesek és tölgy erdők mentén, őz- és szarvascsorda csapásokkal körülvéve helyezkedik el, Győrtől 50 percre délre, Budapesttől kevesebb, mint két órára. Egy ilyen mesés környezetben tölt­ődhetünk fel öt napon át.
A HUG színpadain tisztán az önfeledt zenehallgatásé lesz a főszerep, az életmód tábor jegyében pedig számtalan mozgás-és önismereti foglalkozás, előadás és workshop mutat majd utat a személyes fejlődés, az igazi megnyugvás és a kiegyensúlyozottság felé.
Mozgás és önismeret jegyében lesz kakaószertartás, chi kung, joga, akro jóga, hatha flow, nia, transzlégzés, transztánc, gyógyító intimitás, szeretetnyelv és erdőfürdő. A workshopok a handpan, a djembe és a didgeridoo hangszerek köré szerveződnek.
A hangterápia részeként a handpan mellett az elektromos hegedű gyógyító hullámai is dolgozni fognak.
Ne felejtsétek otthon a saját hangszereteket se, hogy kéznél legyen, mikor spontán örömzenéléshez vagy jammeléshez támad kedvetek. Garantáljuk, hogy úgy lesz!
A szervező csapat a jelenlegi helyzet miatt egyenlőre a hazai handpan és világzene előadóit tudja szabadtéri színpadjára varázsolni. Tervben és szervezés alatt állnak külföldi előadók is, érkezésük a jövőbeli szabályozásoktól függnek még. A színvonal és a hangulat a korábbi évek line-up-jának megfelelően igényes és sokszínű lesz, az előadók tekintetében garantálható, hogy az öt napban végig finom muzsikák szólnak. A fellépők nevei hamarosan napvilágra kerülnek. Természetesen biztosan ad koncertet a főszervező Tosoda Projekt, a világ egyetlen spirituális drum’n bass-t játszó handpan bandája, mely titkos meglepetéssel is készül.

Természetesen idén is lesz sorsolás a bérletet vásárlókközt, a főnyeremény szokásosan egy MAG Instruments handpan lesz!
A pápateszéri életmód táborban a szervezők számára fontos érték, hogy a lehető legnagyobb arányban használjanak ökológiai megoldásokat a helyszínek és a közösségi terek kialakításánál. A rendezvény szemétmentes. Ezt támogatja a szervezők azon kérése, hogy mindenki hozzon saját tányért, bögrét és evőeszközt magával, valamint minél kevesebb műanyag zacskót és egyszer használatos, csomagolt dolgokat.
A HUG találkozón a bérlet és a napijegy is magában foglalja a sátrazás lehetőségét. Az öt napos bérlet ára 34.000 Ft, a négy napos bérleté 32.000 Ft, a napijegyek kedd tőlszombatig 6-7-8-9-10.000 Ft-ba kerülnek. A Covid helyzet bármilyen változása esetén az elővételben megvásárolt bérletek vagy érvényesek lesznek jövő évre vagy a megfizetett összeg 85 %-ában válthatóak vissza. A koronavírus miatt továbbra is kiemelt figyelem kerül a létszámra, a tisztaságra és a megfelelő fertőtlenítésre. A maximális létszám 500 fő, melynek fő oka, hogy megmaradjon az esemény családias, emberi léptéke.
A HUG egy egyéb szabadtéri rendezvény kategóriába sorolható  500 fő résztvevő alatti Handpan Találkozó és Életmód Tábor, így a részvételhez a jelenleg érvényes jogszabályok szerint nem kötelező a védettségi igazolvány megléte. A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

A 2021-es Önkéntes-jelentkezés lezárult!
KöszönjüK hogy velünk tartotok a munkálatokban!

Jövőre is várjuk azon lelkes önkéntesek jelentkezését, akik szívesen és örömmel működtetik velünk közösen a találkozót.


A 2022-es HUG találkozó fő önkéntes csoportjai: beléptető, infó pult, tisztán tartó, biztonsági, konyha és teaház csoportok.

Ha bármi kérdésed lenne, írj nekünk a volunteers.hugfestival@gmail.com e-mail címre.

Amit mi nyújtunk: napi kétszeri étkezést (hideg svédasztalos reggeli és egy meleg étel), innivalót, önkéntes pólót, sátorhelyet és fesztiválbérlet.

​​Tarts velünk, és segítsd aktív és odaadó részvételeddel önkéntes szervező csapatunkat!

Sajtókapcsolat: Tóth Szilvia

Kérdés esetén írj a press.hugfestival@gmail.com email címre!
A  fesztiválról szabadon felhasználható sajtóanyagot és fotókat innen tudsz letölteni:​​
Hivatalos logóSajtófotókSajtóanyagok
HUG FESTIVAL infó: hugfesztival@gmail.com
Zenével kapcsolatos kérdések: music.hugfestival@gmail.com
Önkéntes jelentkezések: volunteers.hugfestival@gmail.com