Program 2023ProgramfüzetPártolói tagság/bérlet/jegyRólunkInfóGalériaHUG 2022HUG 2021HUG 2020HUG 2019Játék
ENG
A HUGÖnkéntesekSajtóKapcsolat

HUG fesztivál 2023
Magyar handpan és világzenei találkozó
2023. július 18-23.

A HUG fesztivált a MAG Instruments (az első magyar handpan készítő műhely) által életre hívott lelkes szervező csapat rendezi meg immár ötödik alkalommal. A handpan egy ufo formájú, acéllemezből készült ütős, meditatív hangszer. A találkozó időpontja 2023. július 18-23. között. Az öt és fél napos találkozó helyszíne Pápateszér, amely a Bakony lábánál, Győrtől 50 percre délre, Budapesttől kevesebb, mint két órára található.

A HUG találkozó egy csodás együttlét, melynek fő célja – ahogy a betűszavakból alkotott név is sugallja – egy nagy ölelés, egy nagy körbe fonódás a handpan hangszer szerelmeseivel, a természettel és önmagunkkal.  A fesztivál zenei stílusát a handpan fókusz mellett a világzenei, a drum & bass, a reggae és a transz  zene rezgései ölelik körbe. Idén is folytatódnak az AI, a mesterséges intelligenciával kapcsolatos tudományos előadások és 2023-tól külön lesznek gyermekkoncertek és gyermekprogramok is a HUG fesztiválon.  A zenei workshopok a handpan, a djembe és a calabash hangszerek köré csoportosulnak. 

A szervező csapat a hazai és a külföldi handpan és világzene előadóit varázsolja a két szabadtéri  Tűz ill. Víz színpadra. Az idei külföldi fellépők közt lesz a Grammy-jelölt handpan játékos és ütőhangszeres David Kuckhermann (GER), a handpan és didgeridoo duóból már négy főre bővült Matsumoto Zoku Band (JPN), a  handpan-gitáros testvérpár Irmaos Lora (BRA),  a Portugália "Got Talent" döntőse Kabecao (PRT), a négy éves kora óta doboló és izgalmas hangú elektro-organikus zeneszerző David Lesage (FRA), a multi-instrumentalista pár Archer & Tripp (BGR/GER) és az ütőhangszeres Conrado Molina Rhytmaniacs (ARG) fromációja. Magyar előadók közül a HUG-on fog játszani a több, mint húsz éves gnawa-t játszó Said Chalaban (HUN/MAR) és a doromb-dob-hegedű alapú trió, a Zoord (HU).

A pápateszéri fesztiválon a szervezők számára fontos, hogy a lehető legnagyobb arányban használjanak ökológiai megoldásokat a helyszínek és a közösségi terek kialakításánál. A rendezvény szemétmentes. Ezt támogatja a szervezők azon kérése, hogy mindenki hozzon saját tányért, bögrét és evőeszközt magával, valamint minél kevesebb műanyag zacskót és egyszer használatos csomagolt dolgokat.
Idei mottó: Pártoló Tagság, azaz Légy Te is “Official HUGGER”

A szervezők szeretnék a fesztivál baráti és családias légkörét tovább erősíteni  nemcsak a fesztivál ideje alatt, hanem egész évben, ezért útnak indították az Official Hugger Pártolói Tagságot. Így 2023-tól a HUG bérlet vásárlás helyett, mint Pártoló Tag lehet részt venni az öt és fél napos  HUG fesztiválon. Jelentkezi google form-on és a megfelelő összeg átutalásával lehet, link: https://www.hugfestival.com/partoloi-tagsag  Idén is folytatjuk a hagyományos handpan sorsolást, - immár a Pártoló Tagok közt - a főnyeremény szokásosan egy csodálatos MAG Instruments handpan lesz!

Napi jegyeket itt a tixa.hu oldalán értkesítünk. A kedd, szerda és csütörtöki jegyek ára 12.000 Ft, a péntek és szombati napi jegyek pedig 16.000 Ft-ba kerülnek. (Euróban is megvásárolhatóak a napi jegyek, így  35 ill. 45 EUR-ba kerülnek. ) Kedvezményes napi jegyárakkal várjuk a 14-18 év közti fiatalokat és a 65 év feletti korosztályt, nekik a jegyek kedd, szerda és csütörtöki napokra 8.000 Ft, péntek és szombatra 13.000 Ft-ba kerülnek.  (Eurós fizetés esetén a kedvezményes jegyek 22 ill. 34 EUR-ba kerülnek.) A napi jegyek érvényessége aznap reggel 8: 00-tól másnap 12:00-ig tartanak. A napjegyek és a Pártoló Tagság is magában foglalják a sátrazási lehetőségét.  14 év alatt a fesztivál látogatása ingyenes.
A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

A 2023-es HUG találkozó fő önkéntes csoportjai:Beléptető, infó pult, tisztán tartó, biztonsági és konyha csoportok.


Ha bármi kérdésed lenne, írj nekünk a volunteers.hugfestival@gmail.com e-mail címre.

Amit mi nyújtunk: napi kétszeri étkezést (hideg svédasztalos reggeli és egy meleg étel), innivalót, önkéntes pólót és önkéntes trikót, sátorhelyet és fesztiválbérlet.

​​Tarts velünk, és segítsd aktív és odaadó részvételeddel önkéntes szervező csapatunkat!

Sajtókapcsolat:

Kérdés, egyeztetés esetén írj a press.hugfestival@gmail.com email címre!
A  fesztiválról szabadon felhasználható sajtóanyagot és fotókat innen tudsz letölteni:​​
Sajtóanyagok
A HUG FESZTIVÁL e-mail cÍmei: