Program 2023ProgramfüzetPártolói tagság/bérlet/jegyRólunkInfóGalériaHUG 2022HUG 2021HUG 2020HUG 2019Játék
ENG

Holotróp Transzlégzés

Csütörtök I Július 20. I 16:00
Pajta

A transzlégzés vagy holotróp légzés egy intenzív légzéstechnika, mely képes a transzállapot előidézésére, és eközben bizonyos elakadt, blokkoló energiák, traumák oldására is lehetőség nyílik. Abban különbözik a pszichoterápiás kezelésektől, hogy ez nem az elme szintjén történik, hanem a tudatalatti mélyebb érzéseket hozza a felszínre, anélkül akár, hogy ezekről bármit is tudnánk, érzékelnénk a tudatos énünkkel.


Hatását tovább fokozza a kísérő zene, melyet sámándobbal kísérek, és amellett, hogy az ütemes dobolás segíti a transz elérését, segíti tartani a légzés ütemét.

Akár a légzést, akár a hangszeres és egyéb zenét(dobolás, kántálás) is évszázadok  óta, sőt évezredek óta használja az emberiség a sámánok munkájához, gyógyító és beavatási szertartásokhoz.

A transzlégzés folyamata során nem kell visszafognunk magunkat, és mindent érdemes kifejezni, amit előhoz belőlünk a folyamat.


Legyen az sikitozás, nevetés, gügyögés, állathangok, kántálás vagy más nyelveken szólás.


Fontos, hogy ne korlátozzuk testünk reakcióit sem, merjünk grimaszolni, reszketni, rángatózni, tekergőzni a testtel. Megéri az önfelvállalás, mert a végén tonnányi stressztől leszünk könnyebbek, másképp nézünk magunkra, és a világra.


Várlak sok szeretettel a sámándobos holotróp transzlégzésre.