Program 2023ProgramfüzetPártolói tagság/bérlet/jegyRólunkInfóGalériaHUG 2022HUG 2021HUG 2020HUG 2019Játék
ENG

Szent és profán

Ünnepek, szertartások, rítusok és beavatások
Szombat | Július 22. | 9:30
Ölelő völgy

A HUG fesztivál egy nagyon különleges tér és idő. Egy nagy ünnep. Zenével, tánccal és szeretettel teli együttléttel.

Ezen a fesztiválon a szertartásokról, a beavatásokról, az átmeneti rítusokról és az ünnepekről beszélek. Arról, hogy a mai kor embere, milyen módokon tud átlépni a profán időből és térből a szent időbe és térbe. Mit jelentenek az ünnepek, a rítusok, a szertartások és a beavatások? Hol, mibe és milyen módokon avatódunk be? Miért van erre „szükségünk”? Sok példák szeretnék említeni a magyar, a mexikói, a perui és a tibeti kultúrák szertartásaiból.

Emellett megvizsgáljuk az évkör jelentését és jelentőségét. Az évkör ünnepei a természet rendjéhez igazodó ünnepek, melyek közül a téli és nyári napforduló, a tavaszi és őszi napéjegyenlőség időpontjai kiemelkedő ünnepek. A nyári napforduló utáni hetekben is szép erről a témáról együtt beszélni és egy körben együtt tapasztalni és ünnepelni!

Bemutatkozás: Mihályfi Márta
néprajzkutató, kulturális antropológus, szüléskísérő és gyermekágyas dúla,

izzasztókunyhó vezető, Nemzetközi Vörös Sátor Mozgalom facilitátora

Az elmúlt 28 évben sokféle országban és kulturális közegben éltem, tapasztaltam és kutattam.

Útjaimban sokféle lényem találkozik egymással: az aktivista, a néprajzkutató-kulturális antropológus, a természeti asszony és az önismeretre és felsőbb és belsőbb kapcsolódásra hangolódó belső utazó.

A magyar, tibeti, mexikói és perui tanítók, mesterek, gyógyítók mellett az utak, az útitársak, a természeti elemek, a szertartások és az ünnepek lettek a tanítóim.

Több évet dolgoztam hagyományos gyógyítókkal, bábákkal és szertartásvezetőkkel Mexikóban. Közvetlen átadásban tanultam mexikói, perui Q'ero gyógyítóktól és tibeti és magyar buddhista tanítóktól.

Közel két évtizede kísérek szüléseket és átmeneti rítusokat és tartok rendszeresen előadásokat, elvonulásokat, egyéni szertartásokat és konzultációkat.

A sámánság és a hagyományos gyógyítók útja után, jelenleg a buddhista utat járom, a tibeti Tenzin Wangyal Rinpocse és dr. Pressing Lajos Lílavadzsra útmutatásai alapján és Tara istennő oltalma alatt. A tibeti nevem Drolma Szangmo.

Facebook oldalam

https://www.facebook.com/MihalyfiMarta

Dokumentumfilmek, melyeket szerveztem az On The Spot filmesekkel:

https://www.youtube.com/watch?v=-Hofa-0dZpY&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=wr6hCLuG4jU&t=514s