ENG
Program 2023ProgramfüzetPártolói tagság/bérlet/jegyRólunkInfóGalériaHUG 2022HUG 2021HUG 2020HUG 2019Játék
A láthatatlan falak

A láthatatlan falak

workshop a határok átlépéséről

Wednesday, 11 august 2021
Pajta

Gondoltál már arra, hogy határok vesznek körül minket? Az embert a fizikai, szellemi, mentális határai beburkolják. A határok megtalálnak minket országok között, utak és járdák mellett, személyes térként vagy erkölcsi tabuként, füzetekben és árnyékokban ...

A határok akár lehetnek tudatosak vagy tudatalattiak, önkéntesek vagy létrehozottak, de a legnagyobb kihívás az, hogy a világot rajtuk kívül is lássuk, ne csak rajtuk keresztül.

Számomra megérintő megfigyelni, hogy a határok – külső és belső – valójában láthatatlanok. Ezek a láthatatlan vonalak behálózzák a Földünket, és különböző mintázatokat alkotnak – felvehetik kerítés formáját, de elbújhatnak az elménk mélyére is berögződésként.

Egy olyan világban élünk, ahol a sokszínű kultúrák mintha elválasztanának minket, ahol félünk a különbözőségtől, ahol elszigetelődünk a buborékjainkban, lakásainkban, olyan körbe, amelyből nem törünk, nem tudunk kitörni. Naponta látjuk, hogy igazságtalanságok történnek, de ez minket nem érint, mert nem rólunk szól.

Ezen a workshopon különböző módokon hozom el a határok témáját.

-         Egy képekből és szövegekből készült kiállítás formájában megismerkedhetünk néhány történettel.

-         Majd egy szerepjáték segítségével megpróbálunk belehelyezkedni egy másik nézőpontba.

-         A végén pedig egy közös ötletelésre és beszélgetésre invitállak benneteket, ahol többek között arról is beszélünk, hogyan leszünk megfigyelőből aktív cselekvők.

Takács Borbála vagyok. Hallgató diák a DNS-ben, egy alternatív tanárképző főiskolán Dániában.

Második éve tanulmányozom világunk különböző aspektusait, a politikától a környezeti kérdésekig, de minden tantárgy gerincét pedagógiai alapelvek alkotják. Ezek egyike a learning by doing, azaz tapasztalat útján való tanulás, ahol a különböző folyamatok révén közelebb kerülhetünk az adott téma megértéséhez. Ezen a nyáron lehetőségem nyílik a programunkon belül, hogy kiválaszthassam azt, ami igazán fontos számomra és a világ számára, igy hoztam létre ezt az eseményt.

Egyéb programok

HUN