ENG
Program 2023ProgramfüzetPártolói tagság/bérlet/jegyRólunkInfóGalériaHUG 2022HUG 2021HUG 2020HUG 2019Játék
Élménydobolás és hangszersimogató

Élménydobolás és hangszersimogató

Ethnosound

Szombat, 2021 augusztus 14.
Pajta
Az élménydobolás mellett handpan és hangszersimogatóval is készülünk. Viszünk rengeteg hangszert amit kipróbálhattok és meg is tudjátok vásárolni a helyszínen.

A tánc és a zene, de különösen a dobolás az emberiség őskorától kezdve az összetartozás megélésének és erősítésének egyik legfontosabb eszköze és közege. Igazi közösségi élmény, amelynek ereje azt is magával ragadja, aki egyébként nem mozog otthonosan a hangok világában.
A dobok lüktető ritmusát hallva önkéntelenül megmozdul a kéz, és az ember egyszer csak azt veszi észre, hogy minden gond elszállt, eltelt egy óra és mosolyogva "megtanult" dobolni.

Mi itt Európában már régen elhagytuk saját dobos hagyományainkat, de talán éppen ezért hatnak ránk olyan vérpezsdítően az afrikai és latin ritmusok.

Minden résztvevő kap egy dobot (djembe, derbuka, cajon), és a tréner vezetésével 1-1,5 óra alatt megtanulnak néhány komplex ritmust. Ezt persze nem egy iskolai zeneóraként kell elképzelni! Ezeken a foglalkozásokon a ritmusjátékokon, improvizáción keresztül tapasztalja meg a csapat a közös zenélés örömét.

Természetesen nem a zenei készségek fejlesztése a cél (az csak „mellékhatás”), a lényeg, hogy a zene öröme magával ragadja a résztvevőket. A játékokba mindenki be tud kapcsolódni, akár különböző szinteken, és az egyszerű elemekből a végére egy hatásos, összetett előadás kerekedik ki.

www.ethnosound.hu

Egyéb programok

HUN