ENG
Program 2023ProgramfüzetPártolói tagság/bérlet/jegyRólunkInfóGalériaHUG 2022HUG 2021HUG 2020HUG 2019Játék
hét hat club

hét hat club

Carpathian cumbia & Balkan hip hop

csütörtök, 2021 augusztus 12.
Föld szÍnpad

POST-MANELE, GYP-HOP, BALKÁN, CIGÁNY, JAZZ, VILÁGZENE
az akusztikus és elektronikus, hagyományos és kortárs zenei világban mozgó nemzetközi zenészcsoport


A buli a művészet egy formája, és bárhol megtörténhet a hét hat klubbal egy dunai szigeti fesztiválon, egy orosz házibuliban, egy franciaországi kávézó teraszán, Zürich utcáin, egy LMBT nyugdíjas házban San Franciscóban, egy romániai világzenei fesztiválon, egy balkáni esküvőn Poitier-ben, vagy épp egy chilei lótanyában.

A hét hat club egy nemzetközi utazó zenekar vagyunk, budapesti székhellyel. A zenekar belemélyedett a 80-as és 90-es évekbeli balkáni roma, török, ​​erdélyi nép zenéjébe, de a jazz, a hiphop és a latin kultúra hangjaiba is.

A zenekar kiindulópontja a Django Reinhardt cigány jazz improvizációs kultúrájának és a vad balkáni cigány buli szellemének találkozása volt. Később új hangokkal és más kultúrák keverékével kezdtek kísérletezni, mint például a hip-hop, a Cumbia, a Manele, a Kolos, a Kopanista, a Heavy Metal zene.


A Hét Hat Club zenészei egyénileg is dallamokat és dalokat keresnek Erdélyből, Szerbiából, Romániából, Törökországból, Bulgáriából, Macedóniából, Jemenből és még sok más népi hagyományból, hogy olyan energikus kompozíciókat hozzanak létre, amelyeket szívesen megosztanak a közönséggel.

A 2015-ös budapesti megalakulása óta az együttes már az egész világon játszott.

https://hethatclub.com/

Egyéb programok

HUN