JegyekInfóHUG 2021HUG 2020HUG 2019GalériaJáték
ENG
Transzlégzés

Transzlégzés

Gauranga Das

szerda, 2021. augusztus 12.
Levegő szÍnpad

Transzlégzés szertartás élő Jammel

A transzlégzés vagy sámánlégzés olyan intenzív hiperventillációs légzéstechnika, melynek hatására könnyedén kerülhetünk megváltozott tudatállapotba, és elősegíthetjük a tudatalattinkban rejtőzködő traumák és blokkok oldását, mely után az elménk nyitottabbá válik a spirituális élményekre és az önmegismerésre. A transzlégzés első, blokkját állva, táncolva fogjuk végezni, mindenki mozoghat behunyt szemmel, ahogy a transzállapota diktálja. A tánc és a ritmikus zene megsokszorozza a transzállapot hatását, ugyanakkor segít abban, hogy elkerüljük az izomgörcsöket és a kellemetlen testi tüneteket, melyek a fekvő transzlégzésnél gyakran jelenkeznek.

Az utazás második részében fekve fogjuk folytatni a transzlégzést a zene hangjai által kísérve, és így a tudatalattink még mélyebb tartományait érhetjük el. Az intenzív légzést és bemső munkát elcsendesedéssel, fekvő relaxációval zárjuk.

A transzlégzés végzése ellenjavallott a következő esetekben: Várandósság, szív- és keringési problémák (pl. korábbi infarktus vagy agyvérzés, magas vérnyomás), szem-, tüdő- vagy idegrendszeri panaszok, epilepszia, drog- és alkoholfüggőség, terhesség, tetániás görcs hajlam, diagnosztizált, vagy vélt pszichiátriai problémák – pánik, fóbia, depresszió, skizofrénia, pszichózis, téveszmék, borderline szindróma, bipoláris személyiségzavar stb.

Ha ilyenekkel rendelkezel, és mégis szeretnél részt venni az eseményen, akkor előtte feltétlenül konzultálj Gauranga Dassal.

Előkészületek: Lehetőleg ne fogyassz szilárd táplálékot aznap, vagy csak egy könnyű reggelit. Hozz magaddal egy üveg vizet, papírzsebkendőt, jógamatracot vagy polifoamot és takarót. Ajakápolót is hozhatsz a száj kiszáradása ellen.  Kényelmes, mozgáshoz megfelelő ruházat viselése ajánlott.


Gauranga Das - jógaoktató, hangterapeuta és sámántanonc vagyok. 18 éves koromban ismerkedtem meg a jógával és a pránájámával, 19 éves koromban a meditációval és a spiritualitással. A jógaoktatás mellett megjelent az érdeklődésem a spirituális hangszerek, a hangtálak, gongok, sámándob iránt, és elkezdtem csoportos és egyéni terápiákat is tartani. A sámánság útján Majercsik János Oguz vezetésével indultam el.

Egyéb programok

HUN